Csak bejelentkezett felhasználóink írhatnak a fórumba! Ha már regisztráltál, jelentkezz be, ha még nem, akkor regisztrálj
|
|
|
|
Válasz Gombár József (tökös) 1768. sorszámú hozzászólására:Szia! Igen igen, mi jöttünk utánatok. De változott a helyzet, ha lehet akkor még rosszabb lett!  Hétfőn még jöttek egész jó halak, 8,4-es amur, 8-9-10-11,5-es ponty. Mondtam is a társamnak, hogy egész jól állnék a versenyen 1 nap után. Aztán kedd reggeltől mintha elvágták volna. 36 órán keresztül nem volt kapásom. Ezek után váltottam kisebb csalikra, meg egyéb trükkökre, de utána már csak 2-4kg-osak jöttek, és ez így is maradt a túra végéig. Na de nincs ezzel baj, mindig nem lehet szerencséje az embernek. Majd legközelebb megint jobb lesz. Remélhetőleg.
|
|
|
|
|
|
|
|
Válasz Bankó Gábor (landren) 1765. sorszámú hozzászólására:Szia Gábor,azt hiszem mi voltunk előttetek a 4/4 en a versenyen.olvasom hogy nem sokat változott a helyzet utána sem,fárasztó hetetek volt  Rengeteg a hal van merenyén,de a vízfelület is hatalmas ! Föleg ha épp nem előtted vannak pikkelyes barátaink
|
|
|
|
|
|
|
|
Válasz Bankó Gábor (landren) 1765. sorszámú hozzászólására:Én ma jöttem haza egy közel egy hetes túráról. Ez a megjegyzés, miszerint "Bár eddig nem hittem volna, de most tapasztaltam, hogy merenye sem ad mindig." - (halat) tökéletesen igaz. Az időjárásnak nagy szerepe van. Nekünk bejött a 4 napos kánikula 3 nap feszített víztükörrel, és jóformán esélyünk sem volt. Egy-két kapás volt reggel-délelőtt, semmi több. Csütörtöktől beállt az é-ény-i szél, és kellett másfél nap, mire tó déli felén is jöttek a kapások. Az utolsó 24 óra viszont nagyszerű volt. A talajjal kapcsolatos észrevételeid is igazak. Néha a kemény részt kell keresni, viszont előfordul, hogy az iszap adja jobban a halat. Most a kemény rész jött be, de eddig az igazán nagyok (15 körüliek vagy nagyobbak) nekünk inkább az iszapról jöttek. Többször voltunk már Merenyén tavasszal és ősszel is, mégsem mernék általánosságokat, törvényszerűségeket kijelenteni, annyi arcát megmutatta már a tó. Jókat mosolygok azokon, akik mégis ilyet tesznek.
|
|
|
|
|
|
Válasz ROTH DEZSO ŐCSI (taurusz) 1760. sorszámú hozzászólására:Szia Dezső! Neked már írtam emailt korábban a hellyel kapcsolatban. Most akkor leírom az idei tapasztalatokat is, 1 hete jöttem haza a 4/4 -ről. A túra előtt nem gondoltam volna, hogy ennyire gyenge is lehet egy merenyei peca. Sok éve járok, több helyen is voltam már és mindig fogtam 15 felettit, 5-6db 10+ -osat is min. de tavaly ugyan itt 2db 20+-at is. Most ugyan azokkal a csalikkal , ugyan azokkal a szerelékekkel az 1 hét alatt 1db 10kg felettit tudtam fogni. Akik a versenyen voltak előttünk, azok is mondták már, hogy nagyon nem megy a hal ezen a részen. Aki náluk a jobb oldalin ült nem tudott értékelhető halat fogni. Akivel én voltam ez neki sem sikerült, az 1 hét alatt 6,5kg volt a legnagyobb ami jött. Az első két nap még csak-csak jöttek jobb halak, de utána csak ezek a 2-4kg osak. Mindegy volt, hogy mit teszünk fel csalinak. Ha 24mm vagy dupla csali volt, akkor nem volt kapás, ha 1 szem 18-as vagy 20-as, akkor meg ezek a 2 kilósak húzták. Sajnos ez nem csak ránk volt jellemző, akik mellettünk voltak ugyan így jártak, csak ők még 5kgosat sem fogtak. Mindeközben a kíméletinél folyamatosan fogták a halakat. A történet annyi, hogy az időjárás benyomta őket oda, és előttünk egyszerűen nem volt értelmes hal. Bár eddig nem hittem volna, de most tapasztaltam, hogy merenye sem ad mindig. A csalikkal kapcsolatban valamilyen fokhagymás fűszeres, meg egy májas jellegű bojli mindenképpen legyen nálad, ha eszik a hal, akkor ezekkel nagyot nem hibázhatsz. Édeset szerintem felesleges használni, nekem legalábbis mindig gyengébb volt mint a többi. Etetni sem érdemes sokat, mert beállnak rá a 2-3 kg-osak meg a kárászok. Amúgy meg nem értem, hogy lett benne ennyi kicsi ponty, eddig ez nem volt jellemző. no mindegy, Sok szerencsét! Üdv, Gábor
|
|
|
|
|
|
|
A 16 hely véleményem szerint a tó egyik, ha nem a legrosszabb partviszonyokkal rendelkező helye. Nincs árnyék, és a víz vagy másfél méterrel lejjebb van mint ahol a botok. Igaz Gyuriék öntöttek oda valami építési törmeléket, amivel kicsit jobb a helyzet mint tavaly mert legalább le lehet menni, de nem lesz egyszerű a halkivétel és a csónakba szállás sem. Egyébként meg ide is az vonatkozik amit az előzőekben leírtam.
|
|
|
|
|
|
|
Sziasztok! Írnék pár dolgot merenyével kapcsolatban, de nem helyre bontva. Általánosságban elmondható, hogy a tó egy katlan. Nincsenek benne markáns törések. A gáttól a kíméleti felé fokozatosan csökken a vízmélység, 3m-től 1,30-ig vízállástól függően. A tó közepe környékén végig a tavon megtalálható a régi patakmeder. Ez igen jól látszik a lerakott bójákból ha valaki végignéz a tavon. A legtöbb hely előtt teljesen kemény részek is kitapogathatók, de van ahol már 5-10cm iszap rakódott le. Szinte az összes helyre elmondható, hogy ezeken a részeken kell keresni a halakat. Az, hogy éppen a keményen, vagy a kis iszapon eszik jobban az csak ott fog kiderülni. Én személy szerint egészen mély iszapról is fogtam már szép halakat. Szóval nincs szentírás, próbálkozni kell. Helykeresésre viszont érdemes több időt szentelni, mert sok esetben métereken múlik a kapás vagy a kapástalanság.
|
|
|
|
|
|
Hali Sporik!Május 27-31-ig Merenyén pecázunk a 15-ös álláson. Szeretnék információkat gyűjteni tőletek az állással kapcsolatban, minden infó (milyen bojli stb.) és tapasztalat jól jönne.
Előre is köszi!
Üdv:Jocitu
|
|
|
|
|
|
|
Sziasztok Sporttársak!
Május végén megyek a 16-os helyre.
Hogyha valaki tud nekem 1 kis segítséget adni, eligazodni a tavon ill. bármilyen tippje, tapasztalata van a hellyel vagy a halakkal, akkor azt nagyon szívesen elfogadom segítségként. Főleg az érdekel, h milyen ízű csali megy, és h. mennyit kell etetni. (hallani ezzel kapcsolatban eltérő véleményeket, sok-kevés?)
Köszönettel.
Üdv. Petya
|
|
|
|
|
|
Sziasztok mindenkinek.Peca társaim szeretnék segitcségeteket kérni.Megyek Május közepén Merenyére,a 4/4 re.megszeretném kérni azokat a társakat akinek van tapasztalata ezen a helyen ,na és persze meg osztaná ezt velem azt hálásan meg köszönöm. Jöhet email-ben is. (ocsiocsi66@yahoo.com)-ra.Mindenkinek köszönöm szépen.Igazán csalizás terén érdeklődnék milyen ízek és persze milyen gyártótól,mert hogy gyári bojlikal horgászom.Még egyszer köszönöm. Üdv Öcsi.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Válasz Soós Krisztián (krisz84) 1756. sorszámú hozzászólására:Szia!! A stickmixet felejtsd el,ha nem akarsz dévéreket,és 2-3 kg-os pontyokat.
A hely,ahova mész szerintem benne van a top 5-ben.
Mindenképpen keresd a iszap,és a kemény találkozását. Magokat mindenképpen vigyél magaddal,de abból is módjával mert még elég hűvös a víz,és a túlzott etetéssel megpecsételed a horgászatodat. Pelleteket inkább kisebbeket vigyél,és törekedj arra,hogy ne legyen olajos,mert ilyen hidegben nem bont,és sokat így nem is ér. És mindenképpen próbáld koncentrálni az etetést ami 2-3 félbevágott bojli,2-3 kicsi gyors oldódású pellet,és egy fél marék vegyes főzött,vagy erjesztett mag pva hálóban.
Remélem sikeres lesz,és sokat fogtok majd.
Görbüljön,Üdv
|
|
|
|
|
Sziasztok!
Légyszi segítsetek!
Jövő héten megyünk a 12-es helyre és etetéssel kapcsoaltban kellene pár tanács.
Csak nyáron voltunk eddig és kérdésem az lenne, hogy bojlin kívül mivel érdemes?
Szemes, stickmix, pellet? Van valakinek valami tapasztalata?
Köszönöm előre is és ha valaki még ott lesz rajtunk kívül, akkor szívesen látjuk egy kis "gyümölcslére", lesz bőven....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|